FORBES MAGAZIN s Ikom Ferrer Gotić večeras u 20 sati: Svila proizvedena iz narandžine kore?

Aktuelnosti Forbes BiH 18. jun 2024. 12:38
featured image

18. jun 2024. 12:38

U večerašnjem Forbes Magazinu gledajte:

Forbes lista 2000 najvećih kompanija u svijetu, dvije posluju i u BiH. Sa JPMorgan Chaseom na čelu liste, SAD su proširile svoju prednost kao dom najvećih svjetskih kompanija, prema godišnjoj Forbes rang listi Global 2000. Treba zahvaliti jakim tržištima u SAD. Od država regiona, na listi su dvije kompanije iz Hrvatske (HPB i Adris grupa) i Nova ljubljanska banka iz Slovenije.

U Tivtu će se u području Porto Montenegra graditi veleprodajni objekat luksuzne modne kuće Dior, dok bi prema najavama predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, do 2026. godine u Beogradu svoju prodavnicu trebao otvoriti Louis Vuiton. Ovo je pokazatelj zainteresiranosti modnih divova za prisustvo u našoj regiji koje je preplavljeno fast fashion markama. Zašto se u BiH još uvijek ne čuju najave o mogućem otvaranju jedne ovakve prodavnice, koliko su prema istraživanjima, Bosanci i Hercegovci raspoloženi za kupovinu premium brendova i kako ih percipiraju razgovarali smo sa Julijanom Komšićem, direktorom agencije za istraživanje Ipsos u BiH. 

Tamara Đurić / Lični arhiv

Svila proizvedena iz narandžine kore? Zvuči zanimljivo i pitate se je li takvo što moguće? Moguće je. Bh. poduzetnica Tamara Đurić iz Bijeljine napravila je pravu malu revoluciju kada je lansirala svoj modni brend Sleepweek, i počela proizvoditi odjevne predmete od prirodnih i veganskih materijala. Kako je izgradila brend koji pripada održivoj modnoj industriji, koliko je skupo poduzetništvo bazirano na poštivanju ekoloških principa, Tamara je ispričala za Forbes Magazin. 

Ove su zvijezde koje svoje planetarne uspjehe mogu zahvaliti isključivo vlastitim naporima prošle godine rasprodavale stadione i obarale rekorde, što je rezultiralo značajnim porastom njihova bogatstva. Donosimo Top 10 najbogatijih slavnih žena u Americi.

Forbes Magazin s Ikom Ferrer Gotić gledajte večerasu 20:00 sati ekskluzivno na N1 televiziji.