Saudijski princ nabavio je najveću jahtu za ribolov na svijetu, podsjeća na neboder

NOVAC Forbes 22. maj 2024. 12:22
featured image

22. maj 2024. 12:22

Članovi saudijske kraljevske porodice vole luksuz. Jedan od prinčeva nabavio je najveću jahtu za ribolov na svijetu vrijednu 70 miliona dolara.

Nizozemsko brodogradilište Royal Huisman izgradilo je najveću jahtu za ribolov na svijetu. Duga je 52 metra, ima čak šest paluba a vrijedi 70 miliona dolara.

Prema insajderskim informacijama naručio ju je Turki bin Muqrin bin Abdulaziz, 50-godišnji nećak saudijskog kralja Salmana. Princ je pilot helikoptera i zrakoplova, poduzetnik i izvršni direktor zrakoplovne akademije Rabigh Wings.

Jahta Special One je namijenjena primarno big game fishingu – lovu velikih riba kao što su tune, sabljarke, morski psi i druge.

Baš kao i druge jahte za ribolov, i ova ima prostrani kokpit na krmi i flybridgeve koji omogućuju uočavanje ribe i manevriranje brodom. Mnogi će reći kako se prilikom osmišljavanja ovog broda malo i pretjeralo s njegovom visinom.

Maksimalna brzina mu je impresivnih 35 čvorova. Može primiti 12 gostiju i osam članova posade. Za dizajn eksterijera i interijera jahte bio je zadužen Vripack Yacht Design Studio. Fotografije interijera nisu objavljene, no navodi se kako je prilično luksuzan.

SuperYachtTimes navodi kako je Special One deseta po veličini među jahtama koje je izgradilo brodogradilište Royal Huisman i 876. po veličini jahta u svijetu. Najveća je od svih jahti namijenjenih ribolovu.