(VIDEO) Forbes Magazin 21. maj 2024.

Aktuelnosti Forbes BiH 22. maj 2024. 11:40
featured image

22. maj 2024. 11:40

U BiH se od 22. do 24. maja održava Svjetski Kongres i Festival medijskih inovacija u organizaciji Međunarodnog instituta za štampu (International Press Institute – IPI). Kongres je okupio vodeće novinare, urednike i izdavače iz cijelog svijeta, a održava se pod temom „Navigacija kroz krize: Novinarstvo na prekretnici“. Ovaj događaj će pružiti vitalni prostor za medijske profesionalce, urednike i inovatore da istraže nova rješenja, podstaknu razumijevanje i kritički preispitaju ulogu medija u rješavanju velikih problema.

2017 godine u Sarajevu je predstavljena Orea, prva online platforma u regiji za prodaju isključivo ručno rađenih, kvalitetnih proizvoda, suvenira, originalnih radova i umjetnina u regionu sa sjedištem u Bosni i Hercegovini. Osnivačice ove sjajne poslovne priče Amra Džeko i Senita Slipac nisu se zadržale samo na BiH, već je Orea danas prisutna i na hrvatskom tržištu. Ova online platforma povezuje preko 200 lokalnih proizvođača sa svjesnim kupcima iz cijelog svijeta koji traže ograničene, održive i visokokvalitetne proizvode.

Forbes je objavio novu listu 10 najplaćenijih sportista, a prvi put u istoriji, svaki od 10 sportskih zvijezda zaradio je više od 100 miliona dolara odnosno ukupno rekordnih 1,38 milijardi dolara.

Forbes Magazin s Ikom Ferrer Gotić gledajte utorkom u 20:00 sati na N1.