Donosimo pogled u misterioznu Cartierovu kolekciju satova sa životinjskim motivima

LIFESTYLE Forbes 14. apr 2024. 08:08
featured image

14. apr 2024. 08:08

Gotovo od svog osnutka Cartier životinjski svijet tretira s poštovanjem i dostojanstvom koji on i zaslužuje, a da ne spominjemo tajnovitost i čežnju inherentnu najveličanstvenijim divljim bićima

Čak i u svojim satovima – sve otkad se 1914. godine na satu prvi put pojavio uzorak pantere – ovaj brend vrlo vješto oživljava prirodu. Ova godina nije iznimka.

Iako Cartier ove godine nudi mnogo novih kolekcija, na sajmu Watches and Wonders Geneva 2024. upravo ova serija privukla je najviše pažnje.

Watches and Wonders Geneva 2024
Watches and Wonders Geneva 2024

Među životinjama koje su unijele dašak divljine u satove nalaze se zebra, krokodil, pantera i tigar, sve u sklopu serije Animal Jewelry Watches.

Vješti majstori u Cartieru ponovno su učinili ono po čemu su slavni: nekoliko novih satova, uključujući one s motivom krokodila, tigra i pantere, kreirani su kao trodimenzionalni satovi i pažljivo obrubljeni dijamantima i dragim kamenjem.

Ove godine ima nekoliko verzija krokodila i pantere, ali ističu se tri verzije od bijelog zlata, od kojih je svaka ukrašena dragim kamenjem drugih boja. Glava i tijelo krokodila obavijaju brojčanik od oznake za 10 sati, a rep u brojčanik ponovno ulazi kod oznake za 7 sati. U svakoj verziji tijelo krokodila ukrašeno je veličanstvenim dijamantima.

FOTO: Watches and Wonders Geneva 2024

Tu je i sat s motivom pantere, ukrašene dijamantima i crnim točkama, s brojčanikom prošaranim garnetom, oniksom i žutim i bijelim dijamantima.

FOTO: Watches and Wonders Geneva 2024

Pantera se “uzdiže” od remena sata i prodire u brojčanik svojom čeljusti, gotovo zagrizajući ovaj raskošan komad.

Ako tražite nešto apstraktnije, tu je i serija satova koji imitiraju krzno životinja, s obrubom brojčanika ukrašenim dijamantima oko četvrtastog brojčanika. Jesu li to zebre? Kombinacija zebre, krokodila ili tigra? Sat je kreiran u nekoliko slojeva, zbog čega se promatrač zadivljeno pita koji motiv je inspirirao ovaj sat, pogotovo kada ga promatra sa strane.

Watches and Wonders Geneva 2024
Watches and Wonders Geneva 2024

Cartier je osnovan 1847. godine i razvio je jedinstveni stil. Maison pristupa izradi satova kroz prizmu nakita i stručnim, preciznim rukama. Nema kompromisa po pitanju tehničkog savršenstva, a ni ograničenja kreativnosti.

Ukratko rečeno, nova kolekcija satova s životinjskim motivima istovremeno je hipnotizirajuća i misteriozna, a upravo to majstori u Cartieru žele postići. Svaki dizajn, svaki oblik donosi element iznenađenja. Ovu kolekciju ne smijete propustiti.

Autor originalnog članka: Roberta Naas, viša suradnica Forbesa
Link: Inside Cartier’s Wild New Animal Jewelry Watch Collection
(Prevela: Nataša Belančić)