Šta znamo o drugoj sezoni „Squid game“ nakon što je prva bila najgledanija serija na Netflixu

LIFESTYLE Forbes 2. feb 2024. 13:41
featured image

2. feb 2024. 13:41

Kratak trailer za novu sezonu „Squid game” uključen je u Netflix pregled, pružajući brzinski uvid u povratak izuzetno iščekivanog showa, koji je srušio rekorde gledanosti na Netflixu i osvojio desetine nagrada nakon premijere 2021. godine.

Ključne činjenice

Četrnaestosekundni klip se može videti na Netflixovom pregledu serija i filmova za 2024. godinu, potvrđujući da će sljedeća sezona „Squid game“ biti objavljena ove godine, ali datum izlaska još uvijek nije otkriven.

Na snimku se pojavljuje protagonista serije Song Gi-han koji obećava da će da pronađe sumnjivog organizatora igre preživljavanja, u sceni koja se čini da se dešava neposredno nakon završetka prve sezone.

Netflix je takođe podijelio neke nove fotografije druge sezone na kojima prikazuje Gi-hana, zlikovce koji se vraćaju i novog lika koji dobija pozivnicu za smrtonosnu igru.

Nova sezona će imati nekoliko novih članova glumačke postave iz drugih južnokorejskih naslova na Netflixu, uključujući „Unlocked“, „The Pirates: The Last Royal Treasure“ i „The Glory“.

Iznenađujuća činjenica

Hvang Dong-hjuk, kreator i reditelj serije, nije imao planove za drugu sezonu dok je pisao prvu. Takođe je Dong-hjuku trebalo 12 godina da ubijedi mrežu da preuzme seriju.

Veliki broj

2,2 milijarde. Toliko su sati „Squid game” gledali korisnici Netflixa, što je seriju učinilo najgledanijom serijom svih vremena na ovoj platformi.

Pixaby

Prateća informacija

Serija je inspirisala stvarnu verziju turnira u produkciji Netflixa pod nazivom „Squid game: Izazov“, gdje su takmičari učestvovali u turniru eliminacije za nagradu od 4,56 miliona dolara.

Igrači su prijetili tužbama protiv producenata krajem prošle godine zbog tvrdnji da su doživjeli hipotermiju i oštećenje nervnog sistema tokom snimanja.

Ključne činjenice

„Squid game“ se vrti oko Gi-hana, oca koji se suočava sa finansijskim poteškoćama i koji je pozvan da učestvuje u turniru sa 456 učesnika, gdje će pobjednik odnijeti sve, ima priliku da osvoji 38 miliona dolara.

Gi-han prihvata poziv, prolazeći kroz opasnu igru u kojoj sreće igrače sa sličnim problemima.

„Squid game“ je brzo postala najgledanija serija na Netflixu, podržana sa devet epizoda ispunjenih visokim ulozima, simpatičnim i sumnjivim likovima, te obiljem krvi.

Antonio Pekenjo IV, novinar Forbes