Prodaju se luksuzne vile legendarnih komičara Jima Carreya i Johnnyja Carsona

LIFESTYLE Forbes 9. apr 2024. 12:30
featured image

9. apr 2024. 12:30

Slavni komičari i legende Hollywooda svoja luksuzna imanja stavili su na prodaju u nadi da će zaraditi na tržištu luksuznih nekretnina koje je u uzletu, izvještava Institut za oglašavanje luksuznih nekretnina.

Tržište nekretnina u Los Angelesu, gdje se nalaze kuće Jima Carreya i Boba Barkera, bilježi rast cijena od gotovo 6 posto u odnosu na veljaču prošle godine, pokazuju podaci RedFina.

Medijalna prodajna cijena obiteljske kuće u Los Angelesu (gdje su ukupni životni troškovi 50 posto viši od nacionalnog prosjeka) porasla je na 1,17 miliona dolara u februaru ove godine, pokazuju posljednji dostupni podaci.

Konkretno na tržištu luksuznih nekretnina, broj oglasa obiteljskih kuća porastao je za 41,4 posto u februaru 2023. u usporedbi s prethodnom godinom, a prodaja luksuznih kuća povećala se za 23,5 posto u čitavoj sjevernoj Americi, stoji u izvješću o luksuznom tržištu kompanije Colibri Real Estate.

Privatna oaza Jima Carreya

FOTO: Screenshot Sotheby’s International Realty Listing

Nakon što je bila oglašena godinu dana, Jim Carrey je spustio cijenu svoje vile u Los Angelesu s 29 miliona (na koliko je bila oglašena u februaru 2023.) na 23,9 miliona. Imanje uključuje bazen sa slapom, teniski teren i platformu za jogu – na stablu. Vila ima pet spavaćih soba, devet kupaonica, saunu i privatnu kino-dvoranu uređenu u art-deco stilu.

Dom na litici Laurie David

FOTO: Screenshot Sotheby’s International Realty Listing

Klimatska aktivistica i bivša supruga slavnog Larryja Davida oglasila je svoju kuću u bogatom kvartu Pacific Palisades u Los Angelesu za 8,9 miliona dolara. Kuća ima četiri spavaće sobe i pet kupaonica, a nalazi se na rubu litice s pogledima na planine sa svake strane, a okružena je prirodnim okolišem, uključujući vrtom limuna i limete.

Kuću je prije deset godina dizajnirao arhitekt Johnston Marklee čiji drugi projekti uključuju muzej suvremene umjetnosti u Chicagu, muzej umjetnosti Portland u Maineu i centar za dramske umjetnosti u Houstonu.

Bivše imanje Johnnyja Carsona

FOTO: Screenshot Sotheby’s International Realty Listing

Ogromna palača izvan New Yorka, koja je nekoć bila u vlasništvu voditelja emisije Tonight Show, Johnnyja Carsona, oglašena je na prodaju za 5,3 miliona dolara. Kuća uključuje šest spavaćih soba, osam kupaonica, sedam kamina, teren za pickleball, vanjski spa, bar za sladoled, tri posebno uređena ureda i teretanu s privatnom saunom.

Kuća je originalno izgrađena kao staja pored voćnjaka u drugoj polovici 19. stoljeća, a potom je preuređena u prostor za stanovanje, prenosi Mansion Global. Nekoć je u njoj živio poznati ilustrator knjiga za djecu Fritz Siebel.

FOTO: Video screenshot Sotheby’s International Realty Listing

Prodaje se i privatni otok na Bahamima, nekih 240 kilometara od Floride. Cijena mu je 37,9 miliona dolara, a uključuje otok Haines Cay i posjede na obližnjem, većem otoku Great Harbour Cay, među kojima je i marina, zemljište za hotel i golf-teren.

Autor originalnog članka: Mary Whitfill Roeloffs, Forbes
Link: Luxury Mansions Of Legendary Comedians Jim Carrey, Johnny Carson Hit The Market (Photos)
(Prevela: Nataša Belančić)