(VIDEO) Forbes Magazin 25. juni 2024.

BIZNIS Forbes BiH 26. jun 2024. 10:08
featured image

26. jun 2024. 10:08

Investicijsko zlato, nekretnine, dionice, kriptovalute, štednja, obično se spominju kao pet popularnih vrsta ulaganja danas. Ovom spisku sigurno treba dodati i investicijske opcije u sektoru tehnologije i održive energije. Domaći ekonomski stručnjaci savjetuju: ‘Gdje građani BiH mogu investirati svoj kapital’.

Vremena su se promijenila, pronalaženje uspjeha u muzičkoj industriji može se pripisati mnoštvu stvari, ali jedna od najvažnijih je i online prisustvo. Imati Facebook stranicu koju rijetko ažurirate više nije dovoljno dobro. Fanovi žele više, fanovi zaslužuju više, žude za sadržajem u različitim formatima i ako ih ne hranite, konkurencija sigurno hoće. Mladi umjetnici su sada i social media menadžeri. Razgovarali smo s britanskim bendom THE VALLA, ovi momci su nam ispričali kako njihova muzika neće stići nigdje ozbiljnije ukoliko na Instagramu i TikToku ne budu imali 50 hiljada pratilaca. 

The Valla

Ekipa Forbes Magazina razgovarala je sa Zvonkom Kolobarom, generalnim direktorom British American Tobacco Adria klastera. Koliki je doprinos BAT-a bh. privredi i koliki je izazov crno tržište za njihovo poslovanje, saznajete u ovom izdanju Forbes Magazina.

Donedavno je bio na putu da postane milijarder, a danas se Sean Combs, poznatiji kao P. Diddy, suočava s ozbiljnom prijetnjom da ostane bez bogatstva i bez slobode. Budući da je optužbi za seksualno zlostavljanje i građanskih tužbi svakim danom sve više, poslovni partneri ga napuštaju, a njegovi brendovi gube vrijednost. Najgore tek slijedi. Savezna istraga o trgovini ljudima dodatno ugrožava njegovu budućnost. Može li Diddy sačuvati slobodu i preostalu imovinu?