Najgori automobili za 2024. prema sajtu Consumer reports

BIZNIS Forbes 23. apr 2024. 12:28
featured image

23. apr 2024. 12:28

Consumer reports je vitalni sajt za one koji traže savjete o kupovini automobila i kamiona. Njihova lista „Najboljih“ je objavljena, ali lista „Najgorih“ je jednako važna za sve koji traže novi automobil, kamion ili SUV.

Evo pet modela koje treba izbjegavati u 2024. godini, i moje mišljenje o svakom brendu.

Rivian

Shutterstock/Mike Mareen

Rivian je opravdano viđen kao dobrodošao, inovativni dodatak svijetu električnih vozila od lansiranja 2009. Međutim, njihova vozila meni izgledaju kao konceptna vozila koja se nikada nisu razvila, posebno kada se gledaju s prednje strane.

Rivian trenutno ima samo dva dostupna modela, R1S i R1T. Sajt CR izvještava da oba modela imaju dobre performanse, ali nisku pouzdanost, zbog čega zaslužuju mjesto na listi „5 najgorih“. Kompanija takođe doživljava teške udarce. Njihove akcije su pale ove godine i dosegle su najnižu tačku jutros.

GMC

Shutterstock/Mike Mareen

Prema CR-u, GMC nema nijedan model s dobrim ocjenama, ali njihov Sierra 1500 posebno iritira vlasnike.

To je, naravno, snažno, zastrašujuće i prelijepo vozilo. Model za 2023. koji sam testirao imao je pocinkovanu rešetku sa dvije moćne kuke za vuču naprijed, pokretne pragove i čelične branike koji izgledaju kao da bi mogli da pomijeraju nosoroga ako je potrebno. Takođe ima i vitlo, dodatne zaštitne ploče i snažnije gume.

Ali anketirani su prijavili da je kamion previše bučan, s pucketanjem, škriputanjem i zveckanjem. Pouzdanost je takođe problem.

Jaguar F-Pace

Shutterstock/Mike Mareen

Jaguarov F-Type je omiljen među entuzijastima za brend, uključujući i mene. Ali njihov F-Pace, prema CR anketama, proizvodi „previše buke“, i anketirani su prijavili da je u jednom slučaju bilo potrebno nedjeljama čekati termin za servis, a čak ni nakon temeljnog pregleda nisu uspjeli da riješe probleme sa bukom.

Moje mišljenje? Mislim da bi sve što nosi Jaguarovu oznaku trebalo da označava stil, klasu, opasnost i život s pet zvjezdica. F-Pace nije ni oduševio ni odbio tokom nedjeljne vožnje.

Land Rover Range Rover Sport

ZarkePix / Alamy / Alamy / Profimedia

Unutrašnjost je najbolja strana Range Rover Sporta, sa materijalima koji su skladni, umirijuće tihom vožnjom, udobnim sjedištima i puno prostora za prtljag. Koža i grejana sjedišta su standardna.

Land Rover nema nijedno vozilo na CR-ovoj listi „Najbolji“, što nije nužno loše. Međutim, Range Rover Sport je propao. Oni ga nazivaju drugim najgorim brendom na novom tržištu za 2024. i obavezno ga treba izbjegavati.

Jeep

Jonathan Weiss / Alamy / Alamy / Profimedia

Jeep ima svoje odane, žestoke fanove, posebno među ljubiteljima Wranglera. Računajte i mene među njih.

Iako sam smatrao da je njihov Grand Cherokee za 2023. sjajno porodično vozilo, sposobno da lako preveze na vikend izlet ili izdrži duži put udobno i stilski, skuplji je od konkurenata u svojoj klasi i smatrao sam da mu je snaga slaba.

Sajt CR kaže da Jeep Grand Cherokee ima posebno nisku pouzdanost.

Zaključak – možda imate sreće s bilo kojim od gore navedenih, i nadam se da ćete imati. Komentari dobrodošli, pozitivni ili negativni.

Autor: Josh Max, saradnik Forbesa