Jedan od najvećih trgovačkih centara Dubai Mall postaje još veći ulaganjem od 400 miliona dolara

BIZNIS Forbes Hrvatska 8. jun 2024. 07:32
featured image

8. jun 2024. 07:32

U prostranom šoping centar Dubai Mall u kojem se već nalazi 1.200 trgovina te 200 prodavaonica hrane i pića, otvorit će se još 240 luksuznih lokala

Emiratska multinacionalna tvrtka za razvoj nekretnina Emaar Properties najavila je ulaganje od 408 miliona dolara kojim planira dodatno proširiti trgovački jedan od najvećih trgovačkih centara na svijetu, Dubai Mall, piše CNBC.

U kompleksu te šoping meke već posluje 1.200 trgovina te 200 prodavaonica hrane, restorana i kafića. Tamo se nalaze i razni drugi sadržaji poput akvarija s 10 miliona litara vode, gignatskog klizališta, zatvorene kineske četvrti, parka virtualne stvarnosti, SEGA tematskog parka te jedna od najvećih svjetskih prodavaonica slatkiša. Dubai Mall je povezan i s najvećim neboderom na svijetu Burj Khalifom.

Novim ulaganjem trgovački centar trebao bi dobiti još 240 luksuznih trgovina, restorana i kafića.

Taj plan odražava ambiciju Dubaija da unaprijedi svoju poziciju “glavne svjetske destinacije”, ustvrdio je u priopćenju Mohamed Alabbar, osnivač Emaara.

Prošle je godine Dubai Mall posjetilo rekordnih 105 miliona ljudi, što je 19 posto više u odnosu na godinu prije, a time je postao i najposjećenije mjesto na svijetu. Rast posjetitelja i dobri prodajni rezultati nastavljaju se i u ovoj godini, izvijestili su iz Emaara.

Prema podacima Gulf Newsa, u prvoj polovici prošle godine broj rezidencijalnih viza u Dubaiju je porastao za 63 posto na godišnjoj razini.

U veljači je osnivač Emaara najavio planove za novi trgovački centar u četvrti Creek Harbor u Dubaiju kroz koji bi posjetitelji mogli prolaziti električnim automobilima, izvijestio je Khaleej Times.

Dva najveća dioničara Emaar Propertiesa su šeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum i državni fond Investment Corporation of Dubai.