Biznis za drugo poluvrijeme: Pogledajte raskošnu vilu Džanana Muse koja se izdaje turistima

featured image

10. maj 2024. 16:14

Bosanskohercegovačka košarkaška zvijezda Džanan Musa, davno je postao sinonim za spektakularne utakmice i nezaboravne poteze na parketu. Međutim, malo je poznato da ovaj sportista posjeduje još jedan talent koji se ne tiče driblinga i trojki i spektakla ispod koša, Musa ima talent i za privatni biznis – hotelijerstvo.

Svoj ukus, kada je o dizajnu i arhitekturi riječ, koji je rezultat njegovog života u inozemstvu, pokazao je kada je javnost dobila uvid u njegovu luksuznu nekretninu na obali Jadranskog mora. Musa, zvijezda Real Madrida, inspirisan brojnim hotelima i vilama u kojima je boravio, odlučio je uložiti u svoj mirni kutak – vilu koju je nazvao po jednoj od najljepših bh. rijeka Uni.

Foto: airbnb.com
Foto: airbnb.com
Foto: airbnb.com
Foto: airbnb.com

Širenje biznisa

Ova impresivna vila, smještena je na padini Podstrane, u blizini Splita, i pravo je utočište za turiste željne mira i ekskluziviteta.

Kupovina luksuzne vile, samo je nastavak Musinih investicija. Već ranije, bh. mediji su objavili kako je bh. košarkaški internacionalac, uložio novac u BiH, odnosno pokretanje proizvodnje u Vitezu, te suvlasništva u kompaniji Derubis Caravans.

“Možete uživati ​​u miru i fantastičnom pogledu na more, planine, otoke i Split. Planine, more i vila garantiraju vam prekrasan odmor. Vila se također može rezervirati za proslave, događaje i foto aktivnosti. Dobro odgojeni kućni ljubimci su dobrodošli”, navodi se na njenoj oficijelnoj stranici.

Ovom poslovnom investicijom, Musa se pridružio listi svojih kolega koji su zarađeni novac u sportu uložili u kupovinu ugostiteljskih objekata, vila i hotela. Musa, kome je košarka neodvojivi dio života, očito razmišlja o drugom poluvremenu života, kada neće biti profesionalni sportista.

Džanan Musa, Foto: Instagram

Humanitarac i filantrop

Tri godine igranja u NBA ligi, u kojoj je zaradio 5,5 miliona dolara, Džanana Musu su učinile jednim od najbogatijih sportista naše zemlje koji igraju u inozemstvu. Ovome treba dodati i ugovor za Anadoulu Efes, gdje je za sezonu zaradio 900.000 eura, dok njegov dvogodišnji ugovor u Real Madridu, vrijedi tri miliona eura (1,5 miliona eura po sezoni).

Osim košarkaškog uspjeha, uz Musino ime, ide i epitet filantrope i humanitarca. Tokom karijere nebrojeno puta je pomagao lokalnim zajednicama u rodnom Bihaću i Sarajevu. Izgradio je dječije igrališta u naselju Nahorevo u Sarajevu, dva puta organizirao kamp na Bjelašnici za djecu do 14 godina, a obnovio je i košarkaško igralište u Bihaću.

Ranije je Forbes BiH pisao da je Musa aktivni donator Centra za nezbrinutu djecu “Duga” iz Kulen Vakufa. Donator je Merhameta u Bihaću i Sarajevu. Postao je aktivista i posjetitelj djece oboljele od raka, na klinikama u Zagrebu i New Yorku. Također je aktivista i promotor organizacije koja zastupa djecu oboljelu od Cistične fibroze u Sarajevu. Donira i svoje dresove na aukciju, za oboljele osobe kroz udruženje Pomozi.ba. Lista njegovih plemenitih postupaka ovdje se suigurno ne završava, i dobar je primjer mladog čovjeka koji društvenu osjetljivost i odgovornost stavlja visoko na listu svojih prioriteta.