Tri verzije italijanske elegancije: Predstavljen automobil kojeg vole i muškarci i žene

featured image

10. maj 2024. 10:11

Moda, hrana, naještaj i automobili sve su to područja u kojima su se Italijani nebrojeno puta potvrdili kao znalci svog posla. Posljednja informacija koja dolazi sa ovog tržišta je da su proizveli tri modela popularnog auta  Lancia Ypsilon, za koje je i zvanično otvorena narudžba u Italiji. Lancia dolazi za tri nova programa opreme, i proizvedena je sa hibridnim i električnim motorima. Novi modeli su već sada dostupni u Italiji te se mogu kupiti po kataloškim cijenama koje se kreću od 24.900 eura.

Novina Lancie Ypsilon koja se pokazala kao odličan gradski automobil, ali ne samo gradski, već automobil sjajne vuče na svim cestama i udaljenostima, i male potrošnje, je što je podržana sa Free2move Charge ekosistemom koji osvaja kupca sloganom: “Punjenje kod kuće bez stresa”.

Foto: Lancia
Tri verzije talijanske elegancije, 100% električna i hibridna, Foto: Lancia

“Nakon službeno predstavljene nove Lancia Ypsilon edizione limitata cassina”, ovo je još jedan važan dan u planu Lancia Renaissance. Narudžbe su sada otvorene u Italiji za sve verzije koje će se naći u prodajnim salonima “Casa Lancia” u Italiji početkom juna”, kazao je izvršni direktor Lancie Luca Napolitano dodajući kako je nova Lancia Ypsilon potpuno novi, moderan automobil koji gleda naprijed u budućnost.

“To je prvi od tri nova automobila u strateškom planu za ulazak Lancie na evropsko premium tržište,” kaže on.

Italijansku Lanciu osnovao je Vincenzo Lancia, vozač utrka, inženjer i mehaničar. Model Lancia Ypsilon, u svojoj je četvrtoj generaciji i od 2024. jedini model marke. Ypsilon je pušten u prodaju 1995. godine, kao veća i skuplja zamjena za Y10 . Između 1995. i 2005. Lancia je proizvela više od 870.000 Ypsilona u tvornici Melfi u regiji Potenza . 

Ypsilon je mijenjao svoje modele kako bi zadovoljio i potrebe mlade publike, a s vremenom je dobio naklonost žena koje su se pokazale kao njegovi brojni kupci. Postao je najprodavaniji automobil u Lancia asortimanu s godišnjom proizvodnjom od oko 60.000 jedinica. U nastavku pogledajte kako izgleda jedna od njegove tri najnovije serije.