Prvi putnik Aleksandar Vučić: Nakon 30 godina uspostavljena direktna avio linija Mostar -Beograd

Aktuelnosti Amela Keserović Polić 15. apr 2024. 18:06 > 15. apr 2024. 18:09
featured image

15. apr 2024. 18:06 > 15. apr 2024. 18:09

Pripreme za Međunarodni sajam gospodarstva Mostar privedene su kraju. Grad na Neretvi od 16. do 20. aprila će biti mjesto susreta poduzetnika, ali i političara. Među prvima danas je u Mostar stigao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, gdje su ga dočekali predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, gradonačelnik Mostara Mario Kordić, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović i premijerka HNŽ-a Marija Buhač. Njegov dolazak nije samo sajamski događaj, već je njime svečano označeno i uspostavljanje, nakon tri decenije, direktne linije između Beograda i Mostara.

Foto: Mostar Airport

“Nakon nešto više od 30 godina, ponovo su uspostavljeni redovni međunarodni letovi između Mostara i Beograda! Ovo otvara vrata ne samo prema Srbiji, već i prema brojnim destinacijama širom svijeta. Letovi će se odvijati tri puta sedmično, ponedjeljkom, petkom i nedjeljom sve do oktobra 2024. godine”, navodi se na zvaničnoj stranici Mostarskog aerodroma, te se ističe kako je među prvim putnicima na današnjem letu bio i predsjednik Republike Srbije koji je kako kažu, podržao ponovno povezivanje ova dva grada u regiji.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić među prvim putnicima na današnjem letu, Foto: Mostar Airport

“Ova će povezanost zasigurno pružiti nove mogućnosti za poslovne veze, turizam i kulturnu razmjenu, ali i omogućiti svim našim korisnicima brži dolazak do svoje destinacije”, navode.

Ugovor između Grada Mostara, kompanije Air Serbia i mostarskog aerodroma potpisan je 2. februara u mostarskoj Gradskoj vijećnici čime je ta linija obnovljena nakon više od 30 godina.

“Avioni embraer 175 će do Mostara letjeti tri puta sedmično; ponedjeljkom, petkom i nedjeljom, let će trajati 50 minuta, a cijena povratne karte kretat će se od 104 eura”, javlja Fena.