Forbes Magazin večeras u 20 sati: Kako Dodikova djeca izbjegavaju sankcije i intervju sa Scottom Griffenom

Aktuelnosti Forbes BiH 28. maj 2024. 10:17
featured image

28. maj 2024. 10:17

Da bi izbjegli američke sankcije, Dodikova djeca vlasništvo firmi prebacili na druge osobe ili registrirali nova preduzeća. Podsjećamo, krajem prošle godine Vlada SAD-a uvela je sankcije Dodiku i nekoliko drugih zvaničnika iz RS-a, zbog korupcije i podrivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, njegovoj djeci, čije firme su također obuhvaćene sankcijama, zbog čega su im svi računi blokirani.

Aida Redžepagić u BiH dovodi velika imena iz svijeta fotografije: Na SPF-u ove godine i dobitnici World Press Photo i finalisti Pulitzera.

Završen je Svjetski Press Kongres koji je okupio vodeće novinare, urednike i izdavače iz cijelog svijeta. Razgovarali smo sa zamjenikom direktora Međunarodnog instituta za Štampu i koordinatorom programa, Scottom Griffenom.

Pivo je treće najpopularnije piće na svijetu, poslije vode i čaja. Ali, klimatske promjene i potreba štednje ključnih resursa umiješali su se i u proizvodnju ovog  popularnog pića. U Njemačkoj nude rješenje za štednju vode- u pivo stavljaju prečišćenu otpadnu vodu. 

Forbes Magazin s Ikom Ferrer Gotić gledajte večeras u 20:00 sati na N1.