Biste li otputovali na Karibe? Donosimo pregled najboljih all-inclusive resorta

LIFESTYLE Forbes 22. maj 2024. 20:17
featured image

22. maj 2024. 20:17

Forbes Hrvatska u već vam je predstavio najbolje all-inclusive resorte za odrasle u Europi, među kojima je Forbes izdvojio i jedan u Hrvatskoj, a sada donosimo i popis najboljih na Karibima.

Secrets Cap Cana, Dominikanska Republika

KOME ĆE SE SVIDJETI:Obiteljima i prijateljima koji cijene opuštanje i zabavu
POGODNOSTI:Balkoni s privatnim kadama; kišni tuševi; izbor jastuka
ŠTO NE SMIJETE PROPUSTITI:Filmske večeri na plaži
LOKACIJA:Cap Cana, Dominikanska Republika
Shutterstock/photopixel

U ovom raju za odrasle ne morate birati između bazena i oceana. Ogroman bazen resorta Secrets Cap Cana seže sve do pješčane plaže Juanillo, jedne od najljepših u Dominikanskoj Republici. Savršena obala nalazi se u ograđenoj zajednici Cap Cana, a okružuje ju palmino drveće i tirkizne vode.

Ovisno o vašem raspoloženju, možete se družiti u baru, opuštati se u sobi, večerati u jednom od deset restorana u resortu ili istraživati druge atrakcije Cap Cane. Uz fontane i prirodne materijale uključene u dizajn, nikada se nećete osjećati kao da ste predaleko od plaže, a uz kombinaciju mira na obali i žive noćne zabave, ovaj resort sigurno će zadovoljiti sve u vašoj skupini.

Jade Mountain Resort, St. Lucia

KOME ĆE SE SVIDJETI:Parovima koji žele luksuzno utočište s privatnim bazenima i impresivnim pogledima
POGODNOSTI:Privatni bazeni, jacuzziji, kišni tuševi s ručno rađenim staklenim pločicama
ŠTO NE SMIJETE PROPUSTITI:Koktele i promatranje zvijezda na terasi Celestial Terrace
LOKACIJA:Mamin, St. Lucia
FOTO: JADE MOUNTAIN RESORT

Jedan od najpoznatijih pogleda na Karibima možete vidjeti upravo u Jade Mountain Resortu, oazi za odrasle smještenoj iznad resorta na plaži Anse Chastanet. Ovdje vulkanske stošce St. Lucije, koji su pod zaštitom UNESCO-a, okružuje arhitektura inspirirana dramatičnim bojama i oblicima prirode. U resortu se nalazi 24 apartmana koji izgledaju kao platforme koje plutaju u prirodi, a otvoreni dizajn odaje osjećaj uzbuđenja, ali i privatnosti.

Iako ovo nije tradicionalan all-inclusive resort, Jade Mountain nudi all-inclusive opciju za koju ćete vjerojatno željeti izdvojiti nešto više novca. Menu poznatog chefa Allena Sussera slavi odvažne okuse tropskih destinacija u klubu Jade Mountain Club koji većinu večeri nudi živu glazbu i zabavu. Gosti imaju pristup svim restoranima, barovima i ponudi u sestrinskom resortu Anse Chastanet, kao i dvjema pješčanim plažama s netaknutim koraljnim grebenima.

Sandals Grenada

KOME ĆE SE SVIDJETI:Parovima koji cijene raznolikost i besprijekornu uslugu
POGODNOSTI:Ronjenje i oprema; teniski tereni; kajaci
ŠTO NE SMIJETE PROPUSTITI:Rezervacija vrhunskog apartmana s uslugom batlera
LOKACIJA:St. George, Grenada
FOTO: SANDALS GRENADA

Nekoliko koraka od finog bijelog pijeska i mirnih voda plaže Pink Gin, Sandals Grenada nudi luksuzno sklonište za avanture na kopnu i vodu.

Bez obzira na to želite li roniti, igrati tenis ili samo ispijati koktele u baru, ovaj resort nudi nešto za svakog. Ima i 10 restorana, uključujući steakhouse i sushi bar.

Resort ima čak 257 soba i 22 kategorije. Mnoge vrhunske opcije dolaze s privatnim bazenima, punim barovima i uslugom batlera, a tim će vam spremno pomoći u svemu što želite organizirati. U cijenu su uključeni i prijevozi do i iz zračne luke, što znači da brige možete zaboraviti čim stignete.

Autor originalnog članka: Julia Eskins, suradnica Forbesa
Link: The 24 Best Adults-Only All-Inclusive Resorts Worldwide
(Prevela: Nataša Belančić)