(VIDEO) Forbes Magazin 07.maj 2024.

BIZNIS Forbes BiH 8. maj 2024. 13:47
featured image

8. maj 2024. 13:47

Svijet u dugovima! Ovakvu vrstu duga nismo vidjeli još od Napoleonovih ratova, približavamo se dugu koji iznosi 100% globalnog BDP-a.

Širok je spektar djelatnosti i biznisa u kojima se uspješni fudbaleri pojavljuju kao investitori. Nekretnine su jedna od oblasti, kao i ugostiteljstvo. Zavirite u otmjene restorane Messija, Džeke, Silve i Suareza.

U ovom izdanju Forbes Magazina donosimo i ekskluzivni intervju sa Vesnom Beganović, ženom među pionirima u stvaranju bh. marketinške scene s kraja devedesetih:

“Vjerujem  da je kreativnost najvažnija vještina i valuta za uspjeh. Kreativnost je sposobnost generiranja novih i inovativnih ideja, rješenja i pristupa. To je iskra koja pokreće inovacije i napredak. Zato smatram da kreativno rješavanje problema i kreativno liderstvo ne može zamijeniti umjetna inteligencija već da će ljudska kreativnost promijeniti svijet na bolje“, kaže Beganović.

Najveći njemački zabavni park, Europa-park, otvorio je tematski dio posvećen našim susjedima; Hrvatskoj. Pogledajte kako izgleda vožnja Rimčevim vozom smrti!

Kompletnu emisiju gledajte u nastavku