FORBES MAGAZIN s Ikom Ferrer Gotić večeras u 20 sati: Intervjui s Almom Kurtović i Aleksandrom Krunićem

Aktuelnosti Forbes BiH 9. jul 2024. 16:02
featured image

9. jul 2024. 16:02

U današnjem živopisnom poslovnom pejzažu Bosne i Hercegovine, pronalaženje dobrih radnika predstavlja veliki izazov. Mladi talenat često napušta zemlju u potrazi za boljim prilikama, dok se oni koji ostanu često bore s problemima zadržavanja u istom poslu. Ovaj trend postaje sve izraženiji kako dolazi nova generacija, koja teži novim iskustvima i većoj mobilnosti na tržištu rada. Vlasnica restorana Trattoria i sarajevske vinoteke Dekanter, Alma Kurtović, govori za Forbes BiH. 

BiH postaje turistička atrakcija; u maju mjesecu za 12,5% je više turista u odnosu na isti mjesec prošle godine. U našoj zemlji u maju, turisti su ostvarili 188.719 posjeta, što je više za 34,7% u odnosu na april 2024. i za 12,5% više u odnosu na maj 2023. godine, stoji u izvještaju Agencije za statistiku BiH. Najbrojni su susjedi iz Srbije sa učesšćem preko 13%.

Fah koji vrijedi / Pixabay

Umrežavanje vodećih menadžera u cilju dijeljenja najboljih poslovnih praksi, znanja i iskustva, a time i unapređenje poslovnog ambijenta u BiH, glavna je misija Biznis unije menadžera, koje je ove godine održalo i svoju prvu Izvještajnu Skupštinu. Ovo udruženje okuplja uspješne pojedince iz poslovnog svijeta i jedino je udruženje menadžera sa članovima iz cijele BiH. Šta su im ciljevi i kako će izgledati tržište rada u BiH u narednim godinama, razgovarali smo sa predsjednikom Upravnog odbora Biznis unije menadžera, Aleksandrom Krunićem.

Forbes Magazin s Ikom Ferrer Gotić gledajte večeras u 20 sati samo na N1.