Počinje druga sezona Forbes Magazina s Ikom Ferrer Gotić: Najnovije iz svijeta biznisa večeras u 20 sati ekskluzivno na N1 televiziji

Aktuelnosti Forbes BiH 24. sep 2024. 12:29
featured image

24. sep 2024. 12:29

Večeras u 20 sati, Forbes Bosna i Hercegovina predstavlja drugu sezonu emisije Forbes Magazin, ekskluzivno na N1. Kao licencirano izdanje prestižnog američkog brenda, Forbes je već postao sinonim za kvalitetno, relevantno i istraživačko novinarstvo u sferi biznisa, finansija i poduzetništva.

Nakon velikog uspjeha digitalnog izdanja, koje je u manje od godinu dana postalo ključni izvor informacija za poslovnu zajednicu u Bosni i Hercegovini i regiji, Forbes nastavlja širiti svoj uticaj. Ova televizijska emisija predstavlja novi korak – prvi takav projekat u svijetu pod okriljem Forbes-a, čime donosimo najnovije priče, analize i ekskluzivne intervjue s liderima iz poslovnog svijeta direktno na Vaše ekrane.

Ne propustite priliku da budete u toku s najvažnijim poslovnim dešavanjima i inspirišete se pričama uspješnih pojedinaca i kompanija koje mijenjaju budućnost ekonomije!

Forbes Magazin za Vas uređuje i vodi odgovorna urednica Forbes BiH, Ika Ferrer Gotić.

U večerašnjem izdanju pogledajte:

VISOKO, BOSNIA AND HERZEGOVINA – SEPTEMBER 14: An aerial view of a park, replicates the look of Vincent van Gogh's unforgettable “Starry Night”, in Visoko, Bosnia and Herzegovina on September 14, 2024. Halim Zukic / Abaca Press / Profimedia

U blizini Visokog napravljen park kreiran po uzoru na sliku Van Gogha: Bosanski biznismen Halim Zukić pretvorio je svoje zemljište u park kreiran po uzoru na sliku Vinsenta Van Goga – Zvjezdana noć. Projekat je razvijao šest godina. Donosimo ekskluzivne snimke ovog najnovijeg bosanskog čuda.

Nacionalna i univerzitetska biblioteka Bosne i Hercegovine je jedna od sedam kulturnih institucija od značaja za Bosnu i Hercegovinu. Trenutno se nalaze u nezavidnom položaju jer zbog pravnog vakuuma uposlenici nemaju redovne plaće, a nemaju ni upravljačku strukturu koju treba imenovati država BiH. Nemaju upravni ni nadzorni odbor, niti direktora.

Forbes Adria Power Women's Summit

U augustu su uposlenici koje predstavlja Aldin Huskić izašli u javnost rekavši kako nisu primili pet plaća i da će prestati pružati usluge korisnicima. Dobili su obećanje Vlade FBiH i premijera Nermina Nikšića da će se naći interventna sredstva kako bi se finansirao rad institucije do kraja ove i za cijelu narednu godinu. U nastavku pogledajte razgovor sa Aldinom Huskićem.

Osvrnut ćemo se i na prvi Forbes Adria Power Women's Summit koji je ovog mjeseca održan u Beogradu.

Vidimo se večeras u 20:00 sati na N1!