Forbes Slovenija dobio posebno priznanje za uspješno pokretanje poslovnog portala

LIDERI Ika Ferrer Gotić 25. jun 2024. 13:50
featured image

25. jun 2024. 13:50

United Media je 14. novembra s ponosom pokrenula pet licenciranih digitalnih izdanja renomiranog svjetskog biznis magazina FORBES.

Novi sajtovi su pokrenuti u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Sloveniji. Glavna i odgovorna urednica, Bojana Humar, primila je posebno priznanje N1 Slovenije za izvanredan početak rada poslovnog portala Forbes Slovenija – Posel. Uspeh. Forbes (n1info.si).

Forbes Slovenija

Forbes, kao globalni autoritet u oblasti poslovnih i ekonomskih informacija, ima duboko ukorjenjenu tradiciju u informisanju poslovnih lidera širom svijeta. Nove platforme su izvor relevantnih informacija, ali i inspiracije za one koji donose odluke i oblikuju ekonomsku stvarnost u Adriatik regionu.

Ivan Radak, Bojana Humar, Tihomir Ladišić, Ika Ferrer Gotić, Đurđica Klancir / Bled, Slovenija juni 2024.

Sa prisustvom u više od 70 zemalja, FORBES je sinonim za vrhunsko ekonomsko novinarstvo i izuzetno razumijevanje globalnog poslovnog okruženja.

Treći rođendan N1 Slovenija

Ekipa N1 zahvaljuje čitaocima, gledaocima i slušaocima na ukazanom povjerenju tokom prve tri godine postojanja redakcije koja hrabro izvještava.

Da nas je neko pitao 16. juna 2021. šta želimo da postignemo za samo tri godine i gdje ćemo biti danas, naša predviđanja bi verovatno bila stidljivija od stvarnih dostignuća N1 Slovenije“, kažu iz N1 tima.

Koliko je N1 dobro prihvaćen u slovenačkoj javnosti, ne govore samo reakcije ljudi, već i brojke. Više od 650.000 čitalaca redovno prati N1, u odnosu na 668.000 prošlog mjeseca. N1 je već napravio više od 30.000 video priča i objavio više od 90.000 dodatnih – mnoge od njih ekskluzivne. Tim N1 proslavio je ovu prekretnicu odličnom žurkom i svečanom dodjelom nagrada za izuzetna dostignuća.

Bled, Slovenija, juni 2024.

Nagradu za novinara godine dobila je Andreja Lončar, novinar iz oblasti finansija, energetike i privrede, a nagradu za najboljeg sportskog novinara dobio je Timotej Rupar, novinar sajta Sportklub.

Staš Zgonik, novinar u redakciji N1, dobitnik je nagrade za posebna dostignuća, kao i ekipa Forbes Slovenija, odnosno Bojana Humar, koja je prošle godine uspješno pokrenula novi poslovni portal u Sloveniji, Forbes Slovenija.

N1 Slovenija, Bled juni 2024.

Nagradu za posebne zasluge dobila je šefica deska N1 Slovenija Neda Došenović, a nagrada za najbolje mlade novinare u desku Neža Pušnik i Jakob Murovec. Od producentskog tima nagradu je dobio snimatelj, fotograf i montažer Jan Gregorc.

Predani tim urednika i novinara N1 radi sedam dana u sedmici, od ranog jutra do kasnih večernjih sati, kako bi javnosti pružio brze i činjenične informacije. Izvještavaju i razotkrivaju što se dešava kod kuće, prate šta se dešava širom svijeta, donose vijesti i priče iz svijeta sporta, biznisa i privrede, istražuju šta treba istražiti, analiziraju kroz N1 Podcast sa Suzanom Lovec, N1 STUDIO sa Mihom Orešnikom, donose detaljne priče i pružaju zabavu.