Zbog misteriozne bolesti više od 2000 putnika ostalo na kruzeru

featured image

26. feb 2024. 17:05

Kruzer Norwegian Dawn zaustavljen je pred obalama Mauricijusa nakon što su neki putnici na krstarenju oko Južne Afrike završili u karanteni zbog želučanih problema.

Navedeni brod bio je na 12-dnevnom krstarenju po jugu Afrike, koje je zbog toga prekinuto. Norwegian Dawn nije stao na Reunionu te je nešto ranije došao u mauricijski Port Louis. U tu luku nije pristao ni iskrcao putnike. To je zabranilo mauricijsko Ministarstvo zdravstva, sve dok god ne budu gotovi rezultati zdravstvenih testova napravljenih na 15 putnika.

Mauricijus; Foto: Pixabay

Na brodu su nalaze 2184 putnika i 1026 članova posade. Nije jasno je li bolesno samo 15 testiranih ili više njih. Oko 2000 njih trebalo se iskrcati s broda u nedjelju kad je bio u planu i ukrcaj 2279 novih putnika. Putnike koji čekaju ukrcaj, tvrtka Norwegian Cruise Line kojoj je sjedište u SAD-u, smjestila je u hotel.

Brodovi navedene tvrtke često se mogu vidjeti i na Jadranu. Neki hrvatski gradovi na obali uključeni u rute njezinih sredozemnih krstarenja. Forbes Hrvatska nedavno je izvještavao i o uvrštenju nekih novih gradova, zahvaljujući činjenici da je kompanija odustala od pristajanja u Veneciji. No, zdravstvene tegobe putnika i pojave bolesti koje značajno kompliciraju putovanja na kruzerima – nesumnjivo ostavljaju traga na poslovanja kompanija.