Otvorena linija Budva – Dubrovnik, brod Antonija prevoziće putnike dva puta dnevno

featured image

30. jun 2024. 08:26

Pomorska linija Budva – Dubrovnik počela je danas da radi, a brod Antonija prevoziće putnike dva puta dnevno.

Među prvim putnicima bili su ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović, direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Mladen Mikijelj i Bojan Aljinović, izvršni direktor kompanije Kompas koja je vlasnik broda Antonija.

Foto: Danijela Lasica

Radulović je rekao da će linija rasteretitit drumski saobraćaj između Herceg Novog i Dubrovnika, jer se na granici ljeti čeka i po nekoliko sati.

„Vlada je fokusirana na infrastrukturne projekte. Imamo i pokretanje brodske linije Bar – Ankona 9. jula, tender za izgradnju mosta na Šćepan Polju, kao i željezničku stanicu sa Srbijom“, najavio je Radulović.

Mikijelj je kazao da mu je zadovoljstvo što će brodom spojiti dva divna grada na jadranskoj obali.

„Ovo je sjajna ideja koja je krenula u januaru. Da bi se realizovala morali smo vratiti Luku Budva građanima. To smo uradili za nekih mjesec i saopštili smo građanima da će građani imati komunalne vezove i da će krenuti ova pomorska linija“, kazao je.

Bojan Aljinović je zahvalio svima koji su radili na ovom ambicioznom projektu.

„Kompas je bio inicijator ovog projekta, jednim dijelom i nadam se da će nastaviti…. Očekujem da će linija raditi dugo, dugo i nakon što Crna Gora uđe u Evropsku uniju“, naveo je Aljinović.

On je rekao da je karta u jednom pravcu 55 eura, a dvosmjerno 69 eura i da postoji popust za djecu.

Plan je da linija traje do kraja septembra.

Adriatic Lines


Brod Antonija je putnički brod izgrađen 2002. godine, koji plovi pod hrvatskom zastavom. Katamaran je dug 32 metra i širok devet metara, sa kapacitetom od 242 putnika.