Muke sa biznisom: Stanar tužio firmu Zlatana Ibrahimovića

Aktuelnosti Forbes Srbija 24. okt 2024. 11:23
featured image

24. okt 2024. 11:23

Suđenje sa kompanijom za nekretnine u vlasništvu bivšeg fudbalskog asa Zlatana Ibrahimovića počelo je u Okružnom sudu u Stokholmu. Spor se odnosi na zakupninu u jednoj od zgrada u švedskoj prijestolnici.

Zlatan nije viđen u sudu, a umjesto njega došla je njegova supruga Helena Seger.

Ona se angažovala oko spora vezanog za iznajmljivanje stana u Stokholmu, u kojem je kompanija Zlatana Ibrahimovića tužena.

Zakup raskinut još prošle godine

Kako piše Sweden Herald, stanaru je otkazan ugovor o zakupu, pa je tužio iznajmljivače, Zlatana Ibrahimovića i Helenu Seger. Sada će Okružni sud u Stokholmu odlučiti ko je u pravu u ovom sporu oko zakupa. „Mislim da sam učinila sve što sam mogla da pomognem XX“, rekla je tim povodom Seger.

Švedski portal navodi da je bivši fudbaler prije dvije godine kupio objekat u Ostermalmu u Stokholmu. Nakon što je Zlatan preuzeo kuću, ušao je u spor sa stanarom – koji je iznajmljivao stan putem posredničke kompanije – nakon što je stanaru prošle godine otkazan zakup.

Razlog za ovu odluku bio je plan za renoviranje, a Ibrahimović je namjeravao da koristi stan za lične potrebe.

Sweden Herald prenosi riječi stanara da je radio od kuće jednog dana kada se začulo kucanje. „Dva službenika iz kancelarije sudskog izvršitelja su bila na vratima i obavijestili su me da postoji postupak iseljenja“, kaže stanar. „Niko me nije upozorio. Bilo je veoma stresno i teško, iseljenje je trebalo da se sprovede za samo 4-5 dana, što je bio pravi šok“.

On se nije iselio već je tužio vlasnika nekretnine i zatražio da ostane u stanu sa istim pravima kao zakupac prvog reda. Takođe je odbio alternativne stanove koji su bili ponuđeni.

Bez dogovora

Sweden Herald navodi da Zlatan Ibrahimović nije bio prisutan u Okružnom sudu u Stokholmu juče, jer je imao ranije obaveze, ali je njegova partnerka, Helena Seger, koja posjeduje jedan procenat stana, bila prisutna.

„Imali smo ljude koji su se brinuli o ovom pitanju za nas. Ja sam bila ta koja je vodila ovaj proces. Zlatan nije bio mnogo uključen“, kaže ona, pričajući o sastanku sa stanarom.

Zlatan Ibrahimovic
Zlatan Ibrahimović; Foto: Shutterstock/lev radin

Ona je navela da je atmosfera bila dobra, ali su postavljana neka teška pitanja. „Onda smo otišli u našu kancelariju i nastavili razgovor: „To vam nije problem jer ste milijarderi?“. Onda sam rekla da, bez obzira na to koliko novca imamo u banci, to nema veze sa ovim. Tada je XX rekao: „Ostaću ili ćete morati da me isplatite“.

Seger dodaje da je mislila da je to nezakonito. „Zlatan nikada ne bi platio da se XX iseli. On nema pravo da živi u tom stanu“, rekla je Seger.

Danas će biti saslušani svjedoci, a već sutra će se završiti postupak, prenosi Sweden Herald.