Messi izbacuje parfem u prodaju do kraja oktobra

BIZNIS Forbes Srbija 12. okt 2024. 17:23
featured image

12. okt 2024. 17:23

Argentinska fudbalska zvijezda Lionel Mesi (Lionel Messi) sprema se da postigne još jedan gol sa svojim najnovijim poduhvatom – sopstvenim parfemom.

Miris, nazvan Messi Eau de Parfum, trebalo bi da se pojavi na tržištu krajem ovog mjeseca, prenosi Ferrari Press Agency.

Foto: Messi fragrances

Kako se navodi, Lionel je pokazao svoju strast prema parfemima i kreiranju svog originalnog mirisa. Novi parfem dolazi u plavoj staklenoj bočici sa velikim natpisom Messi. U paketu će se takođe naći gel za tuširanje i neseser sa Mesijevim logom.

Osvajač Svjetskog prvenstva i bivša zvijezda Barselone, koji sada ima 37 godina, trenutno igra za tim Inter Majami u MLS ligi SAD-a.

„Oduvijek sam bio strastven u vezi sa parfemima i izuzetno sam uzbuđen što ću napraviti svoj parfem sa ličnim potpisom. Ovo je zaista jedinstven i inspirativan miris, u personalizovanoj bočici, namijenjen svim fanovima širom svijeta“, rekao je Mesi.

Parfem je kreirala australijska kompanija Game On Product Group.

Foto: Messi fragrances

Barselona i Argentina

Mesi je u seniorskoj karijeri igrao za samo tri tima. Najveći dio karijere proveo je u Barseloni za čiji je seniorski sastav od 2004. do 2021. odigrao 520 utakmica i postigao 474 gola.

Potom se preselio u Pari Sen Žermen gdje je za dvije sezone odigrao 58 mečeva i zatresao protivničke mreže 22 puta. U Interu iz Majamija do sada je odigrao 24 utakmice i zabilježio 18 pogodaka.

Standardni je prvotimac reprezentacije Argentine s kojom je i aktuelni svjetski prvak u fudbalu. Za nacionalni tim odigrao je 188 utakmica i upisao 109 golova.

Rođen je u Rozariju, kao treće od četvoro djece. Otac Horhe bio je radnik u čeličani dok je majka Selija radila u radionici za proizvodnju magneta. I sa očeve i sa majčine strane vuče porijeklo iz Italije dok ima i španske krvi zahvaljujući očevoj strani porodice.

Počeo sa šest godina

Na treninge ga je vodila baka po majci koja se takođe zvala Selija. Prve fudbalske korake napravio je u klubu iz rodnog grada – Newell‘s Old Boys, za koji je i navijao. Počeo je sa samo šest godina, a uzor mu je bio Ronaldo, ali onaj brazilski, kojeg mnogi ljubitelji fudbala nazivaju i „pravi Ronaldo“.

Klub mu je pomogao i da prevaziđe problem sa deficitom hormona rasta zbog čega je i sada jedan od nižih fudbalera, sa samo 170 centimetara. Zbog toga navodno nikada nije potpisao ugovor s jednim od dva najveća argentinska kluba River Plejtom. Umjesto toga, uspio je na probi u Barseloni nakon čega se njegova porodica preselila u Španiju 2001.

Zbog svoje građe mnogi su ga poredili sa svojim sunarodnikom i jednim od najboljih argentinskih fudbalera Dijegom Armandom Maradonom. S druge strane, najveći rival u karijeri za naslov najboljeg fudbalera bio mu je portugalski as Kristijano Ronaldo) (Cristiano Ronaldo.

U braku je s Antonelom Rakuco koju poznaje od pete godine. Imaju tri sina.